Zolang we samen zijn (en dat is al heel wat jaartjes) is reizen onze grootste hobby en passie.

 

Als vakantie kiezen we uiteenlopende bestemmingen. Hierdoor zijn we al in allerlei uithoeken van de wereld geweest. Voor ons geen pakketreizen of reisbureau's: we willen het liefst alles zelfstandig uitzoeken en regelen om op eigen tempo de omgeving te ervaren, op een manier die voor ons past bij de bestemming. Het transportmiddel moet daarbij passen waarbij het de ene keer een huurauto is in Jordaniƫ, Thailand of Namibiƫ, de andere keer per trein door Japan, met een camper door Canada of op een ijsbreker langs de ijsschotsen van Antarctica. Ook de accomodatie varieert van een tent aan de rand van de Ngorogoro krater in Tanzania, het sneeuwhotel in Finland, B&B's op de Hawaiiaanse eilanden of een prachtig vijfsterren hotel in Dubai. Alles staat in het teken van culturen en hun keukens ontdekken waarbij genieten van het moois wat de wereld te bieden heeft bovenaan staat.

 

Tijdens een van die vakanties leerden we over het concept 'overlanden' - met je eigen auto een continent doorkruisen. Volledig op jezelf aangewezen en met je Hollandse kenteken op reis, dat was voor ons een overtreffende trap over alle eerdere ervaringen . Een zaadje was geplant, hele plannen werden afgewogen en uitgewerkt en in mei 2011 kochten we onze eigen overland expeditie truck. Om wat 'ervaring' op te doen reden we links in Schotland, doorkruisten de woestijn in Marrokko en leerde over de complexiteit van grensovergangen in Rusland. Met al die elementen op zak waren we eind 2013 klaar voor onze Afrika overland trip. In een jaar tijd reden we 33.000 km vanuit Zuid-Afrika naar huis! Een levensveranderende ervaring!

 

Boekscout.nl was bereid om een prachtige terugblik op onze overlandtrip uit te geven. Het boek 'TransAfrika' is te koop via de webshop van de uitgeverij.